Χρησιμοποιείς πρέσα για να ισιώσεις τα μαλλιά σου? Λάθη που πρέπει να αποφεύγεις

Προσπαθείς να πετύχεις το τέλειο ίσιωμα στα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι, κάνοντας λάθη που κάνουν κακό στα μαλλιά σου.

Τα λάθη που κάνουν κακό στα μαλλιά σου όταν τα ισιώνεις:

Δεν χρησιμοποιείς προστατευτικό σπρέι

Αν δεν χρησιμοποιείς κρέμα μαλλιών ή προστατευτικό σπρέυ, τότε τα μαλλιά σου θα καταστραφούν, αφού χρησιμοποιείς θερμανόμενο εργαλείο.

Σε νωπά μαλλιά ή λουσμένα μαλλιά να , τοποθέτησε το προστατευτικό θερμότητας και στη συνέχεια χένισε τα μαλλιά σου. Διάλεξε ένα προϊόν που προστατεύει τα μαλλιά σου από το φριζάρισμα. Όσο περισσότερο ενυδατώνεις τα μαλλιά σου και χρησιμοποιείς προϊόντα που τα προστατεύουν από τη θερμότητα, τόσο λιγότερο κακό κάνεις στην τρίχα σου.

Πρόσεξε ποια πρέσα χρησιμοποιείς

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις επιλέξει το κατάλληλο εργαλείο για τα μαλλιά σου. Διάλεξε το σωστό μέγεθος ισιωτικής, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου και τα χτενίσματα που θέλεις να κάνεις. Για ίσιωμα και μπούκλες, το σίδερο πρέπει να έχει στενές και μακριές πλάκες.

Για το κλασικό ίσιωμα μαλλιών είναι προτιμότερα τα σίδερα με κοντές και πλατιές πλάκες.

Δείτε επίσης: Μακιγιάζ και ζέστη: Tips για να το διατηρήσεις και να έχεις λαμπερή όψη

BRUSH AND HAIRS

Μην ξεκινάς με πολύ νωπά μαλλιά

Πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς την πρέσα, πρέπει να έχεις προηγουμένως στεγνώσει καλά τα μαλλιά σου με το πιστολάκι.

Δεν χτενίζεις τα μαλλιά σου ενώ τα ισιώνεις

Πρέπει να έχεις χτενίσει καλά τα μαλλιά σου πριν ξεκινήσεις την διαδικασία ισιώματος. Να είναι καλά ξεμπερδεμένα, και μετά να ξεκινήσεις το ίσιωμα.

Δείτε επίσης: Δροσερές & υγιεινές τροφές που πρέπει να έχεις στο ψυγείο σου κατά την διάρκεια του καύσωνα

Μην διαλέγεις στην πρέσα την υψηλή θερμοκρασία

Η υψηλή θερμοκρασία δεν θα σε βοηθήσει καθόλου να τελειώσεις πιο γρήγορα . Να επιλέγεις την θρμοκρασία ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας σου. Τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία από ότι τα πιο σκούρα . Επίσης, δεν θα πρέπει να τοποθετείς το εργαλείο με την θερμότητα σε κάποιο σημείο των μαλλιών σου για πολλή ώρα. Να έχεις πάντα στεγνά μαλλιά και δεν να μην επαναλαμβάνεις τη διαδικασία πάνω από μία φορά.

 

Μαρίνα Ανδρέου

Δείτε επίσης: Ο τύπος του ξερόλα – άνθρωποι ανίκανοι και πως θα τους αναγνωρίσεις
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα