Πως θα σου φαινόταν αν ήσουν δοκιμαστής παγωτών, ταξιδιώτης πολυτελείας, ή θεατής ταινιών? Δες ποιες είναι οι καλύτερες δουλειές του πλανήτη!

Παγωτά, μπάνια, ταξίδια και λιώσιμο στο Netflix; Αν αυτό μοιάζει σαν το ιδανικό καλοκαίρι για εσάς, σκεφτείτε ότι κάποιοι πληρώνονται για να το ζουν σε επαγγελματικό επίπεδο! 

Flavor Guru στα Ben & Jerry’s

Εντάξει αυτό είναι αδικία. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για την γνωστή μάρκα παγωτών, και η δουλειά τους είναι να δοκιμάζουν παγωτά, υλικά και γεύσεις και να τα αναμειγνύουν ψάχνοντας νέους συνδυασμούς. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η εταιρεία έχει στο δυναμικό της 13 τέτοιους ‘Γκουρού Γεύσης’ που τους πληρώνει για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δειγματοληπτικά διαβάσαμε το βιογραφικό ενός εξ αυτών, του Eric Fredette όπου γράφει ότι «παίζει με το φαγητό του όλη του τη ζωή, και η Ben & Jerry’s τον πληρώνει για να κάνει ακριβώς αυτό από το 1996». Θα τρελαθώ.

ICE CREAM

Creative analyst στNetflix

Περιμένετε να τελειώσετε από το γραφείο για να πάτε σπίτι να δείτε την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix; Όσοι δουλεύουν ως creative analysts στην Netflix, δεν χρειάζεται να το κάνουν αυτό. Γιατί η αρμοδιότητά τους είναι να βλέπουν όσο θέλουν Netflix, ώστε να βάζουν τα σωστά tags στις σειρές και στις ταινίες, ώστε εμείς να τις βρίσκουμε κατηγοριοποιημένες καλύτερα. Η ομάδα των creative analysts, ή κατά κόσμον Netflix taggers, απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από 30 άτομα. Αγαπητό Netflix, μήπως χρειάζεστε ακόμα έναν;

RED PICTURE

Επιστάτης σε παρθένο νησί

Εδώ η κατάσταση ξεφεύγει. Τις θέσεις εργασίας ως επιστάτης σε νησί μπορεί να τις έχετε ακούσει ή δει αρκετές φορές στις ειδήσεις τα τελευταία χρόνια. Η δουλειά τους είναι, ε, βασικά, να ζουν στο νησί και να το προσέχουν (να μη φύγει;!). Σκεφτείτε δηλαδή κάτι σαν να είσαι στο Survivor, αλλά να μην τρέχεις στα αγωνίσματα σαν τον παλαβό, να τρως κανονικά, να είσαι όλη μέρα δίπλα στη θάλασσα και να ακούς τον παφλασμό του νερού και τα πουλάκια να κελαηδούν. Το ψάξαμε λίγο πιο ενδελεχώς και βρήκαμε πρόσφατη αγγελία για το  Coney Island στην Ιρλανδία.

MAN WOMAN SEA

Επαγγελματίας αγκαλίτσας

Να μια δουλειά που κάποιος μπορεί να κάνει παντού. Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και πιστοποιημένες εταιρείες ανά τον κόσμο, η υπηρεσία των οποίων είναι να προσφέρουν αγκαλιές σε όποιον τις έχει ανάγκη. Γελάτε, αλλά η θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί και αφού το μασάζ είναι επάγγελμα, γιατί όχι και η αγκαλιά; Μια τέτοια εταιρεία που βρήκαμε περιγράφει την υπηρεσία της ως εξής: «Ως επαγγελματική υπηρεσία Αγκαλιάς, είμαστε οι πλέον ειδικοί στη δύναμη του πλατωνικού αγγίγματος και προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία για την απόλυτη ευτυχία σας». Σημειωτέον: υπάρχει και σχετικό δίπλωμα πιστοποίησης για επαγγελματίες Αγκαλιάς αλλά και ετήσιο επαγγελματικό συνέδριο.

GIRL BOY HUG

Ταξιδιώτης πολυτελείας

Πώς θα σας φαινόταν να ταξιδεύατε στο πιο όμορφα μέρη του κόσμου, να μένατε σε πολυτελείς βίλες και να σας πλήρωναν για αυτό; Η 28χρονη Sorelle Amore, επιλέχθηκε πρόσφατα ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους για μια δουλειά που μοιάζει με φάρσα ή όνειρο αλλά δεν είναι. Η εταιρεία ThirdHome έψαχνε κάποιον ο οποίος θα έπρεπε να ταξιδέψει για 12 εβδομάδες και να μείνει σε 12 απίστευτα σπίτια σε μέρη όπως η Σκωτία, το Μαρόκο, οι Μπαχάμες και η Κόστα Ρίκα, καταγράφοντας τις εμπειρίες του. Φυσικά με όλα τα έξοδα πληρωμένα και φυσικά με κανονικό μισθό. Εσείς να τα βλέπετε αυτά, που σας ζητάνε να… πληρώσετε κιόλας για τις διακοπές σας!

πηγή: kariera.gr

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα