16χρονες Ελληνίδες κατασκεύασαν εφαρμογή που μεταφράζει την νοηματική γλώσσα

Μια ιδέα που θα λύσει σε πραγματικό χρόνο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κωφάλαλοι στην επικοινωνία τους σκεφτήκαν οι 16χρονες Ελβίρα Βιδάκη, Ολυμπία Βλαχοπούλου, Σοφία Γαμβρινού και  Ισιδώρα Γεωργακοπούλου. Το Let’s Sign.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, πρόκειται για μια εφαρμογή που μεταφράζει τη νοηματική γλώσσα στην ομιλούμενη και αντίστροφα, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Junior Squeezy (τον διαγωνισμό συν-διοργανώνουν το Orange Grove, η Πρεσβεία της Ολλανδίας και το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή).

PEOPLE TALKING

Σήμερα περισσότεροι από 466 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα στην επικοινωνία τους, γιατί είναι κωφάλαλοι. Μάλιστα ένα εντυπωσιακό 98% δεν έχει μάθει κάποια νοηματική γλώσσα, ενώ το 72% των οικογενειών τους επίσης δεν γνωρίζει.

Δείτε επίσης: Όταν το σώμα σου μιλάει… πρέπει να το ακούς! Ασθένειες που εμφανίζονται όταν καταπιέζεις τα συναισθήματα σου, όταν θέλεις να απαλλαγείς από κάτι που σε τυραννά.

Ακόμη και όσοι ξέρουν κάποια γλώσσα νοηματικής, αυτή δεν επαρκεί για να επικοινωνήσουν με όλους εμάς, που ούτε καλημέρα δεν ξέρουμε να λέμε στη νοηματική. Αλλά ακόμη και η συνομιλία μεταξύ των κωφάλαλων, διαφορετικών εθνοτήτων, είναι δύσκολη υπόθεση, αφού υπάρχουν 137 διαφορετικές γλώσσες νοηματικής.

Το”Let’s Sign” επιχειρεί να καλύψει ακριβώς αυτό το κενό.

Όπως λέει η Ισιδώρα, με 2,99 ευρώ ο καθένας θα μπορεί να “κατεβάσει” την εφαρμογή στο κινητό του ή σε οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, και μέσω αυτής θα παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να μεταφράζει σε γραπτό κείμενο τη νοηματική γλώσσα και το αντίστροφο.

GREAT DAY

Το κόστος, για να μπει η εφαρμογή στην παραγωγή, έχει υπολογιστεί από τα 4 κορίτσια στις 500.000 ευρώ για όλες τις γλώσσες νοηματικής που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Κεφάλαια τα οποία σίγουρα είναι πολλά, για να τα “σηκώσουν” τέσσερις 16χρονες και για τον λόγο αυτό έχουν έρθει σε επαφή με δύο funds για να βρουν χρηματοδότηση, τουλάχιστον για τη βασική “μετάφραση”, αυτή της ελληνικής και της αγγλικής νοηματικής.

H  Ισιδώρα σκέφτεται να σπουδάσει βιολογία, η Ελβίρα  σχεδιάζει να σπουδάσει business management και marketing, η Ολυμπία σχεδιάζει να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία, ενώ η Σοφία επίσης σχεδιάζει να σπουδάσει business management.

πηγή

Δείτε επίσης: Τα 10 καλύτερα βότανα του κόσμου για καλύτερη υγεία και ευεξία

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα