Οι σουπιές είναι ένα φαγητό με καλή πηγή πρωτεϊνών, που μας είναι απαραίτητες. Σε συνδυασμό με το σπανάκι, είναι μια τροφή – δυναμίτης για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Σας έχω εύκολη, γρήγορη και υπέροχη συνταγή που θα την λατρέψει όλη η οικογένεια.
Δείτε επίσης: Εύκολοι, νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες με σπιτική σος γιαουρτιού
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό σουπιές
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 κιλό σπανάκι
1 φλ. Ελαιόλαδο
2-3 φρέσκα κρεμυδάκια
1 πράσο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 – 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πως θα το φτιάξετε:
Ξεπλένετε τις σουπιές κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βάζετε να στραγγίξουν καλά σε τρυπητό σκεύος.
Αν οι σουπιές είναι μεγάλες κόψτε τις σε 2 ή σε 4 κομμάτια.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και το πράσο, έως ότου γυαλίσουν. Προσθέστε και το σκόρδο.
Στην συνέχεια, ρίχνετε τις σουπιές και τις τσιγαρίζετε για λίγα λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας.
Χαμηλώστε την φωτιά, και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Αφού μαλακώσουν οι σουπιές, ρίξτε το σπανάκι και ανακατέψτε πολύ καλά. Όταν μαραθεί, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να μαγειρευτεί. Μη προσθέσετε νερό, θα βγάλει το σπανάκι.
Αφήστε να βράσει πρώτα, και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αργότερα.
Ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσουν οι σουπιές με το σπανάκι για 15 – 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε προσεκτικά. Με προσοχή το αλάτι, γιατί οι σουπιές έχουν το δικό τους.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα του.
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!