Εύκολοι, νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες με σπιτική σος γιαουρτιού

Οι ρεβυθοκεφτέδες είναι ένα νόστιμο φαγητό, ιδανικό για μεζές αλλά και ως κυρίως φαγητό. Ένα φαγητό γεμάτο πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σίδηρο, ασβέστιο και φώσφορο.

Ετοιμάστε τους και θα με θυμηθείτε!

BALLS PLATE

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μισό κιλό ρεβίθια

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

Αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι για το τηγάνισμα

Πως θα το φτιάξετε:

Αρχικά, μουσκέψτε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 12 ώρες.

Την επόμενη μέρα βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίξτε αλάτι λίγο πριν να είναι έτοιμα.

Στην συνέχεια, σουρώστε τα καλά. Μετά πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ.

Αφού πολτοποιήσετε τα ρεβίθια, τοποθετείστε τα σε λεκάνη και προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε, και προσθέστε 3 – 4 κουταλιές αλεύρι, μέχρι να σφίξει το μίγμα και να πλάθεται.

Αλευρώστε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια, ετοιμάστε δηλαδή τους κεφτέδες.

Τηγανίστε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Όταν τους βγάλετε από το τηγάνι τοποθετείστε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι που περισσεύει.

Δείτε επίσης: Σπιτική, θρεπτική μανιταρόσουπα για την ενίσχυση και θωράκιση του οργανισμού ενάντια σε ασθένειες

Για την σος γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι

Χυμό μισού λεμονιού

2- 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

Φρέσκο άνηθο

Δυόσμο

Αλάτι

Τοποθετείστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε, μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.

*Tip

Μπορείτε αντί για την σος γιαουρτιού, να σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας που θα ετοιμάσετε.

 

Καλή σας όρεξη!

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Δείξε την αγάπη σου σε αυτούς που αγαπάς πριν να είναι αργά.. Αναθεώρησε τις προτεραιότητες σου, οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από οποιαδήποτε δουλειά.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Exit mobile version