Χοιρινό κλέφτικο στη λαδόκολλα, ένα πεντανόστιμο φαγητό που μπορείτε να το σερβίρετε σαν μεζέ αλλά και σαν κυρίως γεύμα. Υπέροχος μεζές για κρασί, μπυρίτσα ή για το ουζάκι σας. Φανταστικό χοιρινό γκιούλμπασι στη λαδόκολλα!
Ένα γεύμα με θρεπτική αξία, μιας και οι πιπεριές που περιέχει είναι καλές πηγές καλίου και περιέχουν βιταμίνες Α, C, φώσφορο, νάτριο, μαγνήσιο, κ.α.
Το χοιρινό, περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας με τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο οργανισμός μας και τα χρειάζεται να τα λάβει από τα τρόφιμα. Με σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Ένα φανταστικό και εύκολο στην προετοιμασία φαγητό – αν και χρειάζεται τον χρόνο του για να ψηθεί – ότι πρέπει και για το Πασχαλινό τραπέζι, αν θέλετε να έχετε ποικιλία, εκτός από το κλασικό αρνάκι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 1/2 κιλό χοιρινό, από λαιμό
1 πιπεριά κόκκινη χοντροκομμένη
1 πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη χοντροκομμένη
3 – 4 πατάτες σε κύβους ή κυδωνάτες ότι προτιμάτε
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
300 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 κ. σ. μουστάρδα
Χυμό ενός λεμονιού
1 κουτ. σούπας ρίγανη ή θυμάρι
2 – 3 κλ. δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως θα το φτιάξετε:
Πλύνετε και στραγγίξτε καλά το κρέας. Κόψτε το σε μερίδες. Ανάψτε τον φούρνο να προθερμένεται στους 170 βαθμούς, και στρώστε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα σταυρωτά, έτσι ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα στο φαγητό και να το κλείσετε.
Δείτε επίσης: Κέικ μπανάνας, το απόλυτα θρεπτικό σνακ
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε 1 – 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώστε, σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά και μεταφέρετε και αυτά στο ταψί με την λαδόκολλα.
Προσθέστε στο τηγάνι το κρέας – συμπληρώνοντας 2 – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές. Σβήστε με το κρασί και αφήστε για 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέστε την μουστάρδα, ανακατέψτε και αφήστε για 1 – 2 λεπτά. Μετά, μεταφέρετε το κρέας στο ταψί.
Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και στίψτε λίγο να φύγουν τα πολλά ζουμιά γιατί δεν τα θέλουμε μέσα στο φαγητό. Ρίξτε τις ντομάτες στο ταψί, και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, πιπέρι, την ρίγανη ή το θυμάρι, το χυμό του λεμονιού, τα κλωνάρια δεντρολίβανου, και το τυρί κομμένο σε μεγάλους κύβους.
Κλείστε καλά την λαδόκολλα με το αλουμινόχαρτο, και ψήστε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια, ανοίξετε την λαδόκολλα και αφήστε το φαγητό να ξεροψηθεί και να πάρει χρώμα για άλλα 30 – 40 λεπτά.
Σερβίρετε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι και ρίγανη, και απολαύστε αυτό τον υπέροχο μεζέ με το ποτό που προτιμάτε.
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Δεν αδυνατίζεις παρόλο που κάνεις δίαιτα. Τι μπορεί να φταίει και κολλάς….?
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!