Carrot Cake, υγιεινό κολατσιό για όλες τις ώρες

Θέλετε να απολαύσετε ένα κέικ με το καφεδάκι σας, ή πεινάσατε και θέλετε κάτι να τσιμπήσετε? Σκέφτεστε τι θα δώσετε πάλι στα παιδιά για το κολατσιό στο σχολείο, ή θέλετε κάτι για το κολατσιό σας στη δουλειά? Σας έχουμε την λύση, και μάλιστα είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή:  Carrot cake!

Πεντανόστιμη επιλογή και υγιεινή παράλληλα, γιατί περιέχει τα καρότα που ωφελούν την υγεία μας. Πλούσια σε νιασίνη και βιταμίνες Α,  Β1, Β2, με αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Με καρύδια, που είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, με βιταμίνες Ε και Β, και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε την συνταγή του carrot cake χωρίς την επικάλυψη. Θα είναι και πάλι, ένα πολύ νόστιμο κέικ καρότου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μετράμε όλα μας τα υλικά στην ίδια κούπα. ‘Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

200 ml καλαμποκέλαιο

4 αβγά

1 και 1/2  κούπα ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι φαρίνα

1 και 1/2 κούπα τριμμένο καρότο

1/2 κούπα σταφίδες

1/2 κούπα καρύδια κομμένα σε κομμάτια

1  και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

2 βανίλιες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. αλάτι

CARROT CAKE IN A PLATE

Για την επικάλυψη:

250 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

150γρ. ζάχαρη άχνη

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

100γρ. κρέμα γάλακτος με 35% – 36% λιπαρά

Δείτε επίσης: Φανταστική ρεβυθάδα στη γάστρα

Πως θα το φτιάξετε:

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 160οC στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ 28 εκατοστών που θα την βουτυρώσουμε καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι και αφήστε το στην άκρη.

Τοποθετήστε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.

Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και την ζάχαρη και χτυπήστε τα πολύ καλά να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.

Στη συνέχεια, ρίξτε και το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα.

Προσθέστε το ξύσμα του πορτοκαλιού και χτυπήστε.

Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σιγά – σιγά τα στερεά υλικά εκτός από τις σταφίδες.

Τις σταφίδες ανακατέψτε τις σε ένα μπολ με λίγο αλεύρι καλά, για να μην “καθίσουν” στον πάτο της φόρμας.

Τελευταίο προσθέστε το αλέυρι και τις σταφίδες, και χτυπήστε ελάχιστα, ίσα που να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Ψήστε το κέικ καρότου για 45 περίπου λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου, τσεκάροντας αν έχει ψηθεί καλά εσωτερικά.

*Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, το κέικ σας, βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν το μαχαίρι βγει στεγνό από ζύμη, τότε είναι έτοιμο.

Για την επικάλυψη

Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το ξύσμα, και ρίξτε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, έως ότου έχετε μια απαλή κρέμα, την οποία απλώνετε πάνω στο carrot cake σας.

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Μαύρο κύμινο, το ελιξήριο ζωής των Φαραώ

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Exit mobile version