Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Δροσερή, φρουτένια γρανίτα καρπούζι με γεύση όνειρο

Το καρπούζι είναι ο βασιλιάς του καλοκαιριού, και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Ένας έξυπνος τρόπος για να μην καταναλώνουν – κυρίως τα παιδιά – καθημερινά παγωτά, είναι να φτιάξετε αυτή την εύκολη συνταγή για γρανίτα καρπούζι.

Δροσερή, φρουτένια, ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι τόσο εύκολη, που μπορείτε να την φτιάξετε μαζί με τα παιδιά, και να γίνει η κατασκευή της διασκεδαστική για όλους.

Τι θα χρειαστείτε:

SUMMER FRUITS

1/2 κιλό καρπούζι (ζυγισμένη μόνο η ψύχα, χωρίς την φλούδα και τα κουκούτσια)

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 βανίλια

Πως θα την φτιάξετε:

Ξεκινήστε πολτοποιώντας το καρπούζι στο μπλέντερ και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και την βανίλια,και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και αφήστε το να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, προσθέστε το μίγμα στο μπολ με το καρπούζι, προσθέστε και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε το μίγμα σε μεταλλικό κατά προτίμηση σκεύος στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα. Μετά, βγάλτε το μίγμα από το ψυγείο και “ξύστε” με ένα πιρούνι την επιφάνεια για να γίνει το μίγμα πιο αφράτο.

Δείτε επίσης: Χωρίς ζάχαρη, σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ για να δώσεις γεύση στο καλοκαίρι σου

Μετά, τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, και σερβίρετε σε ποτήρι, γαρνίροντας με φέτες καρπουζιού.

Καλή σας απόλαυση!

 

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Κρέμα σώματος, λοσιόν ή λάδι? Ποιο κάνει σωστή ενυδάτωση ανάλογα με το δέρμα σου, για άψογη επιδερμίδα

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Exit mobile version