Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024

Με Στέβια, φανταστικά, πανεύκολα κουλουράκια με υπέροχη γεύση

Κουλουράκια για το κολατσιό σας, για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ. Πεντανόστιμα, χωρίς ζάχαρη για όσους προσέχουν την διατροφή τους.

Συνήθως τα κουλουράκια χωρίς ζάχαρη είναι σχεδόν άγλυκα και αφήνουν μια περίεργη επίγευση στο στόμα.

Κι όμως! Σας έχω θεϊκή συνταγή για κουλουράκια χωρίς ζάχαρη, ακριβώς όπως αυτά που έχουν! Για να μην σας πω ότι είναι πιο νόστιμα!

BUSCUITS
Καταπληκτικά, πεντανόστιμα, μυρωδάτα κουλουράκια χωρίς ζάχαρη. Τραγανά απ’ έξω και μαλακά μέσα.
Φτιάξτε τα και είμαι σίγουρη πως αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 1/2 πακέτο βιτάμ
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα
6 αβγά
1 επιπλέον αβγό για το άλειμμα
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 φακελάκι baking powder
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού (ή 2 μικρών)
1 Βανίλια
1 και 1/4 φλιτζάνι stevia κρυσταλλική.

Σουσάμι (προαιρετικά)

Μπορείτε αν θέλετε προσθέσετε “σοκολατένια νότα” να προσθέσετε λίγες σταγόνες σοκολάτας με stevia

Βγάζουμε λίγες ώρες πριν τα υλικά μας από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε επίσης: Αντιφλεγμονώδη βότανα και εύκολοι συνδυασμοί τροφίμων που καταπολεμούν τις φλεγμονές


Πως θα τα φτιάξετε:

Στο μίξερ χτυπήστε με το σύρμα το βούτυρο για 3 – 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρυσταλλική stevia και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 4 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέστε ένα – ένα τα αβγά. Μόλις το μίγμα  απορροφάει ένα αβγό, μετά ρίχνετε το επόμενο. Προσθέστε και το γάλα.
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε μέσα το baking powder , την βανίλια, και το αλάτι.
Προσθέστε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μίξερ, και όταν μαζευτεί όλο γύρω από το σύρμα του μίξερ, το μίγμα σας είναι έτοιμο. Θα έχετε ένα μίγμα αφράτο. Μπορείτε αν θέλετε ή δεν έχετε μίξερ να τα ζυμώσετε και με το χέρι.

Λαδώστε ελαφρά μια επιφάνεια και φτιάξτε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε και σας αρέσει. Μην τα πλάσετε πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και αλείψτε τα μαλακά με το χτυπημένο αβγό.
Ψήστε στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 15 – 20 λεπτά , ανάλογα με το μέγεθος που θα τα φτιάξετε. Μέχρι να ροδίσουν.
Μπορείτε να τοποθετήσετε 2 ταψιά στον φούρνο, στα 10 λεπτά περίπου ψησίματος όμως πρέπει να τους αλλάξετε θέση. (το πάνω – κάτω και το αντίστροφο)

Καλή σας όρεξη!

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Exit mobile version