Χωρίς ζάχαρη και χωρίς αβγά! Ένα σοκολατένιο κέικ σκέτη κόλαση, αφού όταν δοκιμάσετε μια μπουκιά δεν θα μπορείτε να σταματήσετε, να είστε σίγουροι!
Χωρίς ζάχαρη, σοκολατένιο ζουμερό κέικ κόλαση! Το κέικ είναι το αγαπημένο σνακ όλων, για το πρωινό, το απογευματινό, ή για όποτε θέλετε κάτι γλυκό. Με την διαφορά όμως πως το συγκεκριμένο δεν έχει ζάχαρη, είναι υγιεινό, και μπορούν να το απολαύσουν ελεύθερα όσοι προσέχουν.
Δεν περιέχει αβγά, και μπορούν να το καταναλώσουν άνετα και όσοι νηστεύουν. Δεν χρειάζεστε καν μίξερ για να το φτιάξετε.
Η υγιεινή επιλογή για το σνακ των παιδιών μας στο σχολείο. Ένα κέικ με μπανάνες, για να μας προσφέρουν όλες τις πολύτιμες ιδιότητες τους.
Με σοκολάτα υγείας, που αποτελεί την καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών, μας προσφέρει σίδηρο και κάλιο, ενώ παράλληλα ανακουφίζει από το στρες και την πίεση.
Με μέλι αντί για ζάχαρη, για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας και να δώσουμε ενέργεια στον οργανισμό μας.
Δείτε επίσης: Muffins χωρίς ζάχαρη, με φρούτα. Super συνταγή για απόλαυση χωρίς όρια
Χωρίς ζάχαρη, σοκολατένιο ζουμερό κέικ κόλαση
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 ώριμες μπανάνες
3 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 – 2 βανιλίνες
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1,5 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1 σοκολάτα υγείας
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Πως θα το φτιάξετε:
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στις αντιστάσεις, στους 170 ο κελσίου. Θα χρησιμοποιήσετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Σε πολυκόφτη, προσθέστε τις μπανάνες, τα λάδια και το μέλι. Χτυπήστε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετήστε το μίγμα σε μια λεκάνη, και στη συνέχεια προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο, τις βανιλίνες και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ψιλοκόψτε την μισή σοκολάτα υγείας και προσθέστε την στο μίγμα. (Αν σας δυσκολεύει, “περάστε” την από το μούλτι). Προσθέστε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά.
Δείτε επίσης: Οι τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο, και κάνουν παραγωγικό το μυαλό σου
Αλείψτε την φόρμα του κέικ με λίγο λάδι, και πασπαλίστε την με κακάο. Γυρίστε την ανάποδα και τινάξτε καλά, για να φύγει το περιττό κακάο. Ρίξτε μέσα το μίγμα του κέικ, και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 – 50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας. Για να δείτε αν το κέικ σας είναι έτοιμο, “τρυπήστε” το με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι σας βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο. Διαφορετικά, αφήστε το να ψηθεί λίγο ακόμα.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο και το βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε το να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.
Για την γκανάζ
Θα χρησιμοποιήσετε την υπόλοιπη κουβερτούρα, και μια κουταλιά του γλυκού ηλιέλαιο. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, και προσθέστε το ηλιέλαιο. Ανακατέψτε καλά με μαρίζ, και μόλις λιώσει περιχύστε με αυτή το κέικ σας.
Καλή σας απόλαυση!
Μαρία Κωνσταντινίδου
Δείτε επίσης: Αλόη Βέρα: Το “θεϊκό” φυτό με τις απίστευτες ιδιότητες, και τις θεραπευτικές δράσεις
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!