Σε στενεύουν τα παπούτσια? Ιδού μερικά κόλπα και τρικς που αν τα εφαρμόσεις τα πόδια σου δεν θα υποφέρουν.

Published by Megeia on

Σε στενεύουν τα παπούτσια? Ιδού μερικά κόλπα και τρικς που αν τα εφαρμόσεις τα πόδια σου δεν θα υποφέρουν.

Πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να περιορίσουμε τα πόδια μας και να φορέσουμε κλειστά παπούτσια. Για πολλές από εμάς αυτό είναι λίγο μαρτυρικό, τα ποδαράκια μας έχουν συνηθίσει με τα πέδιλα, που ήταν άνετα, ευάερα κι ευήλια.
Είναι πολλές οι φορές που τα πόδια μας υποφέρουν από τα κλειστά παπούτσια. Και το να περπατάς με παπούτσι που σε χτυπάει είναι μαρτύριο! Μέχρι να συνηθίσουν τα πόδια μας και πάλι τα κλειστά παπούτσια θα έχουμε προβληματάκια.
Υπάρχουν όμως κόλπα και τρικς που αν τα εφαρμόσουμε θα είμαστε ευχαριστημένες.
 Μην ξεχνάς τα καλτσάκια. Αυτά, τα ειδικά καλτσάκια για μπαλαρίνες θα σε σώσουν. Κι ας κάνει ακόμα ζέστη, είναι απαραίτητα για να μην σε χτυπήσουν τα παπούτσια.
– Για το σημείο πίσω και πάνω από τις φτέρνες αλλά και τα δάχτυλα που δέχονται την μεγαλύτερη τριβή, βάλε λίγο αποσμητικό (roll on) και θα έχεις σπουδαίο αποτέλεσμα. Όχι πια πληγές σε αυτά τα ευαίσθητα σημεία.
 Αν θέλεις να “ανοίξεις” τα στενά σου παπούτσια υπάρχει τρόπος: Βάλε σε δυο σακουλάκι από αυτό που αποθηκεύεις τα τρόφιμα στην κατάψυξη λίγο νερό, και κλείστο καλά. Τοποθέτησε από ένα σακουλάκι μέσα σε κάθε παπούτσι και βάλε τα παπούτσια στην κατάψυξη.
Θα δεις ότι το επόμενο πρωί τα παπούτσια σου θα έχουν ανοίξει.
– Άλλος τρόπος για να ανοίξουν τα παπούτσια σου είναι να τα φορέσεις με ένα χοντρό ζευγάρι κάλτσες. Κάνε βόλτες μέσα στο σπίτι. Μετά άνοιξε το πιστολάκι των μαλλιών σου και πέρασε τα πιο στενά σημεία. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν.
– Στα τελείως ίσια παπούτσια μην ξεχνάς να βάζεις πάτους. Ανατομικούς, για να ανεβάζουν την περιοχή της καμάρας και να μην σε πονάνε τα πόδια σου.
 Ταλκ. Βάλτο στα παπούτσια σου πριν τα φορέσεις. Θα μειώσει πολύ την τριβή, και θα απορροφήσει την υγρασία.
– Τέλος, αν δεις ότι τα παπούτσια σε στενεύουν, φόρεσε προαιρετικά τσιρότο στα σημεία που είναι στενά. Έτσι θα αποφύγεις και τον πόνο και τις πληγές.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *